Изолирано амазонско племе научи за някои от недостатъците на използването на

...
Изолирано амазонско племе научи за някои от недостатъците на използването на
Коментари Харесай

Изолирано племе получи интернет, пристрасти се към порно

Изолирано амазонско племе научи за някои от минусите на потреблението на интернет.

Според Организация на обединените нации има над 476 милиона коренни поданици, живеещи в 90 страни по света. Мнозина живеят изолиран живот надалеч от останалия свят, само че едно племе е все по-свързано с обществото, откакто получи достъп до интернет.

През септември предходната година хората от Марубо, чиито колиби са разпръснати на стотици благи надълбоко в тропическите гори на Амазонка, получиха достъп до рутери на интернет доставчика Starlink, учреден от Илон Мъск. И съществуването на достъп до интернет несъмнено е позитивно за племето, изключително в изключителни обстановки. Например, при положение на захапване от отровна змия, те към този момент могат бързо да потърсят помощ.

Племето към този момент употребява интернет от месеци. Членовете му настояват, че това е довело до избавяне на животи, съобщи БТВ.

Използването на интернет за хората от Марубо обаче има своите дефекти. Много от старейшините показват угриженост по отношение на младите членове на племето, които имат достъп до неща като порнография.

Алфредо Марубо, водач на асоциация на селата Марубо, разяснява пред The New York Times, че младежите споделят видеоклипове за пълнолетни в групови чатове, което се разминава с по-сдържаните и консервативни обичаи на племето. Притесняваме се, че младите ще желаят да пробват, споделя той. Според него към този момент се следило по-агресивно полово държание от млади мъже.

Той също по този начин изрази угриженост, че хората беседват със фамилиите си все по-малко за сметка на прекарването на време на телефоните си.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР